Kategori: Hillerød

Hillerød er en by, som er placeret i Nordsjælland. Der er mange flotte ting at se, hvis man er kulturel, ellers er der en masse smuk natur, der kan nydes.

Alt om Hillerød

Her samles der relevante informationer om Hillerød og omegn, så følg med og vær opdateret.

Faste arrangementer i Hillerød

Der er mange festlige arrangementer i og omkring Hillerød. Især i sommerperioden er der gang i byen, hvor store som små kan deltage i festlige events.

Hvad sker der foreløbig?

Noget, du ikke må gå glip af, er Hillerød Slotssø Byfest. Den finder altid sted den sidste weekend i august, hvor der er 3 dage fyldt med festlige indslag og gang i byen. Der er det velkendte Travaljestævne, der er Food Court med lækre og appetitvækkende retter. Rent ud sagt så er det en weekend, der er meget ærgerligt at gå glip, da det virkelig er hyggeligt.

August og september

Andre fede tilbagevendende events i sensommeren er:

  • Den sociale byvandring arrangeret af Frivilligcenter Hillerød (denne finder sted d. 31. august i år)
  • Hillerød loppemarked (dette finder sted d. 1. september i år)
  • Hillerød Torvemarked (dette finder sted d. 7. september i år)

Skal du have Hillerød plakater, så kan du købe blæk og papir hos billigdraaber.dk eller se testen af storformatsprintere, hvor du selv har muligheden for at printe dem.

Travaljestævne 2019

Traditionen tro afholdes den årlige dyst i de smukke travaljebåde på Slotssøen lørdag den 31. august kl. 14-17. Vi varmer op på Torvet fra klokken 13, og stævnet starter klokken 14. Alle er velkomne til at heppe med, og opleve virksomheder, foreninger, politiske partier og borgerhold kæmpe om den eftertragtede titel og ikke mindst ”Vandreråren”.

Se programmet for Hillerød Slotssø Byfest 2019

Tilmeldte hold (opdateres løbende):

• Partsrederiet Slotssøen
• Wollf-Svendsen/STARK
• Ålholms Vægtløftere
• Frederiksborg Brand og Redning
• Hillerød Cityforening
• Allan Kristiansen & Sønner
• HHM
• Crossfit Hillerød
• Venstre i Hillerød
• Gilleleje Marineforening
• Det grå guld, Hundested
• Borgerholdet Hillerød

Skal jeres hold også med? Læs mere her

Travaljefest med spisning

Lørdag den 31. august kl. 18 – 24

Igen i år byder vi velkommen til Travaljefest i Festteltet på Posen. Alle er velkomne – hvad enten du har deltaget i travajlestævnet eller bare vil have en hyggelig aften med god musik, god mad og festlig stemning.

Travaljespisningen starter kl. 18.00 og menuen er:

  • Forret Bruchetta med hvidløg og ost
  • Hovedret Buffet: Coloradosteak, marineret svinekam, coleslaw, brændt porresalat med krondige og rødbedestrimler, små stegte kartofler og rødvinssauce
  • Øl, vin og vand købes i baren

Livemusik hele aftenen med Byggebanden og partybandet Human Sound

Bestil billetter allerede nu – vi har begrænsede pladser:
Billetpris kr. 170,-/kuvert
Billetter bestilles på:
slotssobyfest@gmail.com

Om Hillerød kommune

FAKTA OM HILLERØD KOMMUNE

Centralt befinder Hillerød by sig med et rigt handels- og kulturliv. Derudover har Hillerød en række mindre lokalsamfund. Omkring byen ligger der store naturområder.

Hillerød Kommune er en dynamisk og afbalanceret vækstkommune med lokal indsigt og regional udsigt og er samtidig hovedsæde for én af de fem nye regioner, nemlig Region Hovedstaden.

Hillerød Kommune er den visionære helhedsløsning for det gode liv.

Bymidten med Frederiksborg Slot, Slotssøen og Barokhaven minder os om, at kvalitet er vigtigere end kvantitet. Kommunens areal dækker 213 km2.

Kommunen består af en tredjedel byområde, en tredjedel landbrugsområde og en tredjedel skov, og den grænser op til de to store søer, Esrum Sø og Arresø.

Hillerød er kendt for sine smukke kulturelle seværdigheder som Frederiksborg Slot, Barokhaven og Frederiksborg Museet. En af seværdighederne er også Hillerød Viden- og Kulturpark; et bibliotek med omkringliggende kulturværksteder og spillesteder, der er det kulturelle samlingspunkt om byens kulturliv med udstillinger, musik og teater.

ERHVERV OG UDDANNELSE

60 % af indbyggerne i kommunen er i den erhvervsdygtige alder, og en stor del af disse har høje kvalifikationer og et højt uddannelsesniveau.

Karakteristisk for erhvervslivet er dominansen af farmaceutiske virksomheder, videnskab, produktion og uddannelse.

Kommunen har en række uddannelsesinstitutioner, der tilbyder korte og mellemlange uddannelser. Hillerød er en lærende by, hvor uddannelse fylder meget, ikke mindst i kraft af byens uddannelsesinstitutioner, som tæller Erhvervsakademiet Nordsjælland, Hillerød Handelsskole (Knord), Frederiksborg Gymnasium og HF, VUC og Hillerød Pædagogseminarium.